Zaterdagochtend is in een Turks ziekenhuis een beademingsapparaat ontploft op de afdeling intensieve zorgen. Daarbij stierven negen coronapatiënten. Na de ontploffing ontstond brand in het ziekenhuis in Gaziantep.

Op de afdeling waar de ontploffing plaatsvond bevonden zich negentien patiënten. Negen van hen overleefden de ontploffing en brand niet. De andere tien bleven ongedeerd en werden naar verschillende andere ziekenhuizen in de regio Gaziantep overgebracht. “De oorzaak van de ontploffing van het beademingsapparaat is nog onbekend”, zegt een woordvoerder van het Sanko-ziekenhuis. “Daar wordt door ons nu onderzoek naar gedaan.” 

De Turkse ziekenhuizen hebben momenteel een bezettingsgraad van gemiddeld 74 procent op de afdelingen intensieve zorgen. Dit zijn cijfers van het ministerie van gezondheid. Artsenorganisatie TTP beweert dat de aantallen in werkelijkheid veel hoger liggen en de Turkse ziekenhuizen de toestroom van patiënten niet aankunnen. In het begin van de maand sloot Turkije de horeca opnieuw en geldt er ook weer een avondklok.