PS-voorzitter Paul Magnette betreurt de uitspraken van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) over het sluiten van de winkels. Wel blijft Magnette de maatregel verdedigen.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) vorige week zei vorige week dat de sluiting van de winkels louter diende om een “schokeffect” te creëren. De uitspraak zorgde voor veel kritiek, ook vanuit meerderheidspartij MR.

Magnette: “Ik betreur die woorden”

PS-voorzitter Paul Magnette deed ook zijn duit in het zakje. “Ik betreur die woorden”, zei Magnette. “Ik vind dat ze inhoudelijk niet correct zijn en ongelukkig wat de vorm betreft.

De PS-voorzitter betreurt het feit dat de woorden voor verwarring zorgen. Volgens hem was de maatregel immers wel degelijk noodzakelijk.

“We zien dat die maatregelen efficiënt hebben gewerkt. Deze polemiek is echt betreurenswaardig. Men geeft de indruk dat mensen inspanningen voor niets hebben geleverd, terwijl dat niet waar is. Alle inspanningen waren nuttig. Ze hebben toegelaten de epidemie onder controle te krijgen”, aldus Magnette.