Voormalig minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) vindt de kritiek op haar aanpak van de eerste coronagolf “onterecht”. Dat heeft ze gezegd in een interview met De Tijd

“Ik heb het moeilijk met de kritiek van sommige virologen”, klinkt het bij Maggie De Block. “In januari heb ik een wetenschappelijke raad opgericht. Ik heb heel duidelijk mijn kompas op hen gericht. Maar zij waren het ook niet altijd met elkaar eens en dan lieten ze de politiek beslissen. Als er dan een beslissing was, namen sommigen die onder vuur. Dan wordt het heel moeilijk werken.”

Toch lijkt de samenwerking tussen de regeringspartijen en de virologen nu vlotter te lopen. “Misschien omdat ook de virologen lessen hebben geleerd? Sommigen zullen ook niet graag geconfronteerd worden met sommige uitspraken die ze ooit hebben gedaan. ‘Nee, je moet niet thuis blijven, ga maar skiën.’ Als we vroeger hadden geweten wat we vandaag weten, hadden we bepaalde beslissingen sneller kunnen nemen. Toch zie ik dat tijdens de tweede golf wordt teruggeschakeld naar alles wat we in de eerste golf in gang hebben gestoken. Zo slecht was dat dan toch niet?”, aldus De Block.