Voormalig minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) vindt dat ze “het maximum” gedaan heeft in de strijd tegen het coronavirus. Ze denkt er dan ook niet aan om haar excuses aan te bieden, zoals vooral in Franstalig België wel gevraagd wordt. “Die heb ik niet aan te bieden”, aldus De Block in een interview met Sudinfo

Bij de uitbraak van het coronavirus was Maggie De Block als federaal minister van Volksgezondheid één van de verantwoordelijken om het virus in te dammen. De Block kwam daarbij meermaals onder vuur te liggen, onder meer door de mondmasker-saga. Een strategische voorraad mondmaskers bleek door de overheid vernietigd en niet opnieuw aangevuld, en ook het bestellen van nieuwe mondmaskers toen er een tekort was aan mondmaskers liep vertraging op.

In Vlaanderen bleef De Block – op kritiek van Vlaams Belang na – buiten schot, maar in Franstalig België heeft De Block het door haar gebrekkige aanpak van het coronavirus wel verkorven. Bioloog Emmanuel André haalde bijvoorbeeld scherp uit naar De Block en er werd meermaals geopperd dat De Block haar excuses zou moeten aanbieden. In een interview met Sudinfo geeft De Block aan dat ze dat niet van plan is.

Volgens De Block heeft ze haar “uiterste best gedaan, net zoals elk ander regeringslid”. “Vergeet niet dat we ons op onbekend terrein bevonden”, aldus De Block. Ze vindt dan ook niet dat ze haar excuses moet aanbieden. “Excuses? Die heb ik niet aan te bieden. Ik heb het maximum gedaan.”