De Franse president Emmanuel Macron (LREM) heeft positief getest op het coronavirus. Dat meldt het Élysée.

Volgens het Élysée vertoont de Franse president “de eerste symptomen” van het virus. “Overeenkomstig de geldende gezondheidsvoorschriften die op iedereen van toepassing zijn, zal de president van de Republiek zich gedurende 7 dagen isoleren”, luidt het in een verklaring. “Hij zal blijven werken en zijn activiteiten op afstand uitvoeren.”

De Franse premier Jean Castex zal eveneens in isolement gaan. De vraag rest of ook andere Franse of Europese politieke figuren in isolement gaan. Eind vorige week woonde Macron nog een top van de Europese Unie bij.

Begin deze week verklaarde het entourage van de president aan Le Figaro nog dat hij meermaals getest werd, maar tot nu toe nooit het virus had opgelopen.