De EU-Parlementsleden van Open Vld zien in de recente chaos en miserie aan de Britse grens een uitgelezen kans om de Britten te waarschuwen voor de Brexit. Ze zullen nu gaan begrijpen wat het werkelijk betekent om de EU te verlaten”, zegt Guy Verhofstadt.

In het Verenigd Koninkrijk heerst transportchaos nadat verschillende EU-lidstaten halsoverkop de grenzen met de Britse eilanden sloten, omwille van een nieuwe besmettelijke coronavariant die in Engeland ontdekt werd. Belangrijke nuance: de nieuwe coronavariant werd daar ontdekt, maar bevond zich al voor die ontdekking op het Europese vasteland.

Verhofstadt: “Britten zullen begrijpen wat EU verlaten echt betekent”

De Open Vld-kopstukken in het Europees Parlement zien in de chaos alvast een waarschuwing voor de Britten die binnenkort de Europese Unie verlaten. “We zijn vergeten hoe de grenzen eruitzien”, schrijft EU-Parlementslid Guy Verhofstadt over de beelden van honderden vrachtwagens die op een luchthaven moeten parkeren. “Sommigen dachten dat ze open zouden blijven met of zonder de EU. Ze zullen nu gaan begrijpen wat het werkelijk betekent om de EU te verlaten.”

“Men zal aan de overkant van het Kanaal moeten beginnen beseffen welke taferelen ze zullen krijgen met een harde Brexit”, zegt EU-Parlementslid Hilde Vautmans in De Ochtend.

(Lees verder onder de tweet.)

“Vld is alle schaamte voorbij”

De houding van de liberalen schoot bij verschillende oppositiepolitici in het verkeerde keelgat. “Die zelfgenoegzaamheid, dat plezier om te vernederen”, schrijft N-VA-Kamerlid Theo Francken op Twitter. “Zonder de militaire en politieke steun van de Britten zou hier van liberale waarden als vrijheid en democratie niet veel in huis gekomen zijn. Misplaatst voor een liberale partij. Op welke planeet leven die eurocraten eigenlijk?”

“Vld is alle schaamte voorbij”, schrijft Gerolf Annemans, EU-Parlementslid voor het Vlaams Belang. “Ze laten de maskers vallen. Niet Corona maar de Britten een lesje leren is de enige bedoeling. Pestkoppen. Strafexpeditie. De blok er op. De desastreuze gevolgen van deze onmenselijkheid nemen ze er cynisch lachend bij. Gevaarlijke partij.”

1 REACTIE