Kroatië is dinsdagmiddag opnieuw getroffen door een aardbeving. Het centrum van het land kreeg te maken met een beving van 6,4 op de schaal van Richter. Ook maandagochtend kreeg het land al te maken met aardbeving met een magnitude van 5,2. Het Kroatische ministerie van Binnenlandse Zaken roept mensen op om buiten te blijven en de kalmte te bewaren.

Momenteel zijn er nog geen officiële slachtoffers vastgesteld. Maar de burgemeester van Petrinja, het epicentrum van de beving, getuigt dat er zeker wel slachtoffers zijn.  “Dit is vreselijk, er zijn slachtoffers, er zijn gewonden. We zagen een kind dat is omgekomen op het stadsplein”, zegt Darinko Dumbovic in de Kroatische krant 24sata. Ook andere media in Kroatië bericht over het getroffen kind.

(Lees verder onder de tweet)

Volgens het Amerikaanse geofysische instituut USGS had de aardbeving een magnitude van 6,4. “Door de aardbeving zijn gebouwen ingestort in Petrinja”, zegt USGS. Eerder had het Europees-Mediterrane Seismologisch Centrum (EMSC) een magnitude van zeker 6 gemeld.