Kinepolis is opnieuw het vertrouwen van zijn aandeelhouders verloren. Dit komt omdat na Disney ook Warner Bros laat weten dat het zijn films tegelijkertijd op zijn streamingkanaal zal laten verschijnen als in de bioscoopzalen. Kinepolis zegt dat de aandeelhouders zich geen zorgen moeten maken.

“Iedereen wil weer films op het grote doek. Wij zouden ook niets liever hebben”, klinkt het bij Warner Bros. “We weten dat nieuwe content het levensbloed is voor de cinemazalen, maar we moeten ook rekening houden met de realiteit dat de meeste zalen in de VS waarschijnlijk nog het hele jaar op een verlaagde capaciteit zullen draaien.”

Warner Bros zal daarom in 2021 alle zeventien nieuwe releases meteen op het streamingskanaal HBO Max plaatsen. “Onze content is zeer waardevol, tenzij die ergens in een kast blijft liggen en niemand die te zien krijgt. Door onze aanpak krijgt iedereen de kans om onze fantastische films in 2021 te bekijken.”

Ook Disney besloot al enkele films online te plaatsen en de cinemapassage over te slaan. MGM is momenteel ook op zoek naar een streamingskanaal om de nieuwste James Bond-film te publiceren.