De Britse coronavariant wordt ook door kinderen verspreid. Die zorgwekkende boodschap deelde coronaminister Hugo de Jonge mee. Nederland overweegt ook basisschoolkinderen te testen op corona, zo schrijft ‘De Telegraaf’.

Tot op heden was de aanname dat kinderen een minimale rol spelen in de verspreiding. Die theorie gaat niet meer op. Dat erkent nu ook het Nederlandse Outbreak Management Team (OMT) en de Nederlandse minister voor Volksgezondheid Hugo De Jonge (CDA).  

“Dit type verspreidt zich ook onder basisschoolleerlingen, dat zie je normaal niet en dat is op zichzelf iets om je zorgen over te maken. We moeten inventariseren wat dit betekent voor de overige maatregelen,” zegt De Jonge.

De aandacht voor de Britse variant is in Nederland kwam er na een uitbraak van die variant in en basisschool in Bergschenhoek. Het OMT heeft inmiddels de Nederlandse gewaarschuwd voor de zorgwekkende signalen over de Britse coronamutant.

Concrete cijfers over de verspreiding van de Britse variant kon De Jonge niet geven, maar op de basisschool in Bergschenhoek zou het gaan “om een serieus aantal gevallen”.  De Nederlandse regering onderzoekt nu hoe het testbeleid voor kinderen uit basisscholen te intensifiëren.