De horeca opent ten vroegste pas in maart, al is Pasen een realistischere datum. De horeca zou dan al bijna een half jaar dicht zijn. Dat schrijft Het Laatste Nieuws

Met de huidige cijfers halen we de drempelwaarde voor versoepelingen ten vroegste in februari. Als we drie weken onder die drempelwaarde blijven – dagelijks 800 nieuwe besmettingen en 75 nieuwe ziekenhuisopnames – kunnen de eerste versoepelingen overwogen worden. 

Hoe dan ook is het onwaarschijnlijk dat de horeca het eerst aan beurt komt bij de volgende versoepelingsronde. Eerder noemde Erika Vlieghe (UZ Antwerpen) Pasen als realistische datum “om iets meer te heropenen”. Gisteren waarschuwde viroloog Steven Van Gucht nog dat als een op vijf mensen extra bezoekers zou uitnodigen met de feestdagen, de versoepelingen een maand vertraging zouden oplopen. 

1 REACTIE

  1. Mevr Vlieghe bekijk eens de uitspraak van uw Nederlandse collega : “rt pcr testen geven geen uitsluitsel over een huidige of historische besmetting”.
    Enkel aangeven hoeveel positieve uitslagen(op hoeveel testen?) er zijn is gewoon lachen met de mensen. Hoeveel doden hebben jullie op jullie geweten wegens het niet behandelen van andere aandoeningen?