Antwerps gouverneur wil tijdens de feestdagen controleren hoeveel pizza’s mensen bestellen, om te zien of ze de coronamaatregelen niet overtreden. Dat zei ze in VTM Nieuws. Op sociale media is heel wat ophef ontstaan over de uitspraken van Berx. Zelf zegt ze nu die uitspraak “niet zo scherp” te hebben willen doen. 

Zoals u weet zijn er in ons land nog steeds strenge coronamaatregelen van kracht en zullen die ook niet versoepeld worden voor de feestdagen. Kerstmis en Oudjaar zullen daardoor binnen het eigen gezin gevierd moeten worden, en daar zal streng op worden toegezien door een verhoogde politiemacht. Zo werd vandaag duidelijk dat tijdens de feestdagen bijvoorbeeld drones zullen worden ingezet waarmee de politie in huizen kan kijken.

Maar daar blijft het niet bij. Antwerps gouverneur Cathy Berx zei daarstraks in een interview met VTM Nieuws dat ze tijdens de feestdagen zelfs zullen tellen hoeveel pizza’s mensen bestellen, om te zien dat dit niet de hoeveelheid overschrijdt van het maximum aantal mensen die mogen samenkomen. Op sociale media komt heel wat kritiek op die maatregelen. “Gestapo”, “China” en “politiestaat” klinkt het onder meer. 

Op Facebook werd inmiddels ook een ludiek evenement georganiseerd onder de noemer ‘Pizza’s laten afleveren bij Cathy Berx op Kerstavond’. (Zie: https://www.facebook.com/events/151719996287662)

https://twitter.com/TimTubbax/status/1337057313329471490

https://twitter.com/HendrikVuye/status/1336976060408344577