Een Amerikaans gezin werd in de staat Colorado uit het vliegtuig gezet omdat hun tweejarig dochtertje geen mondmasker wilde dragen. Zelfs wanneer de vader als laatste hoop het masker over haar mond houdt, verzoekt een medewerker het gezin om het vliegtuig te verlaten. Eliz Orban zegt bovendien voor altijd geband te zijn bij United Airlines.

Op een filmpje dat op Twitter werd geplaatst zien we hoe een man probeert om een masker op te zetten bij zijn dochter. Deze lijkt hier niet mee in te stemmen. Ze houdt haar handen voor het gezicht en draait haar hoofd weg. Een medewerker van United Airlines vraagt bijgevolg aan het gezin het vliegtuig te verlaten. De vader houdt ondertussen een masker voor het gezicht van zijn dochter en probeert uit te leggen aan de steward dat hij zijn uiterste best doet.

(Lees verder onder de tweet)

https://twitter.com/elizfulop/status/1337608659187032066

Maar de smeekbeden helpen niet. Wanneer teruggekomen aan de gate blijkt dat hun bagage niet van het vliegtuig is gehaald en dus wel naar bestemming zal reizen. In het filmpje zien we hoe de moeder emotioneel reageert op het hele voorval.  “We moeten nu wachten tot morgen totdat ze de bagage bij ons thuis afleveren en dat is twee uur rijden van het vliegveld”, klinkt het.

Orban zegt bovendien niet meer welkom te zijn op de vluchten van United Airlines. Maar de vliegmaatschappij ontkent dit. “Ze zijn gewoon weer welkom”, klinkt het bij een woordvoerder. “De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en passagiers zijn onze hoogste prioriteit. We onderzoeken dit specifieke incident en hebben contact met de familie. Ze hebben het geld van hun tickets teruggekregen.”