Volgens Europarlementslid Geert Bourgeois (N-VA) heeft Vlaanderen recht op 85 procent van de middelen die België krijgt uit het brexitfonds. Dat heeft hij gezegd in ‘De zevende dag’

“Vlaanderen is goed voor 85 procent van de uitvoer naar het Verenigd Koninkrijk en we zullen massaal veel jobs verliezen”, waarschuwt voormalig Vlaams minister-president Geert Bourgeois.

Na Ierland zal Vlaanderen het zwaarst getroffen zijn door de brexit. De Britse markt is volgens Bourgeois moeilijk te vervangen. Daarom hoopt hij dat de federale regering nieuwe handelsakkoorden afsluit met Mercosur, Mexico, Zuidoost-Azië, Nieuw-Zeeland en Australië. “Om ervoor te zorgen dat we de producten die we maken kwijt kunnen en onze welvaart een beetje herstelt.”

1 REACTIE

  1. Voor de zoveelste keer zullen er subsidies terechtkomen waarvoor ze niet zullen bedoeld zijn. Moest Wallobrux de grootste exporteur naar het VK zijn was de zaak al lang beklonken. Eens te meer wordt duidelijk dat België bestaat uit twee verschillende landen. Zowel taalkundig, economisch en politiek. Ook qua fiscaliteit, werkloosheid en ziekteverzuim, en zeker voor wat betreft mentaliteit.