Het Frans gerecht heeft beslist dat de illegale migranten onder de bruggen van Calais moeten vertrekken. Dat deed het gerecht nadat de burgemeester van Calais erover klaagde. De migranten moeten nu vertrekken en als dat niet gebeurt kan de politie worden ingezet.

De rechtbank van Rijsel was zeer duidelijk: de migranten moeten vertrekken of de politie zal worden ingezet. De migranten leven namelijk onder bruggen in meer dan 80 tenten die geplaatst zijn in “bijzondere slechte veiligheids- en gezondheidsomstandigheden.” Het is volgens de rechter dan onverantwoord de migranten daar te laten leven wegens de “ernstige en onmiddellijke risico’s, bij afwezigheid van elke sanitaire structuur, en rekening houdend met de aanbevelingen rond veiligheid, rust en openbare netheid”.

Enkele organisaties zijn niet blij met de beslissing. Ze beweren dat er voor “honderden mensen, inclusief kinderen, geen kerstbestand zal zijn.” 11 organisaties ondertekenden zelfs een persbericht om de situatie aan te klagen.

1 REACTIE