Faraz Pervaiz is een christelijke Pakistaan die zijn land moest ontvluchten door de radicale islam. Moslimextremisten willen hem dood omdat hij kritiek had voor het islamitische regime en de vele extremistische organisaties in Pakistan. Vaak worden christenen, joden en andere religieuze minderheden het doelwit van geweld. Hij krijgt echter geen gehoor, noch hulp, en vreest meer en meer voor zijn leven. “Het wordt steeds moeilijker eten te vinden voor mijn gezin en familie. Als het zo blijft verdergaan, zijn we de hongersnood nabij.”

“Ik ben nog steeds ondergedoken in Bangkok, in Thailand. We moesten ons vaderland ontvluchten door de zware vervolging door de staat en de vele doodsbedreigingen van moslimterroristen,” vertelt Pervaiz aan SCEPTR in een tweede interview. “Sinds ik in Thailand leef is het leven van mij en mijn gezin enkel erger geworden. We kunnen geen werk vinden, omdat ze hier niet kijken naar buitenlanders, en worden nog steeds bedreigd door Pakistan en Pakistanen in Thailand. We zoeken asiel bij de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties, maar het is een trage en kapotte procedure.”

Faraz Pervaiz wordt vervolgd door extremistische islamitische organisaties en de overheid

Pervaiz had een reeks video’s geplaatst waar hij de gruwelijkheden op beeld vastlegde, maar dat vond de regering ketterij. Hij is zelfs ter dood veroordeeld. Zijn hele familie moest vluchten. In Thailand voelen ze zich nog steeds niet veilig en de Thaise regering helpt hen niet. Een deel van zijn familie is zelfs opgesloten. “Veel van mijn broers en zussen worden momenteel opgesloten door Thailand omdat ons visum is verstreken. We wachten op het antwoord van de Mensenrechtenraad om ons de status van vluchteling te geven, maar ondertussen leven ze in erbarmelijke omstandigheden. Ze zitten in een kleine, overbevolkte kamer vol vuil en krijgen regelmatig te maken met geweld. Het is daar ook normaal te sterven door ziekte en geweld. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze misschien wel herkend kunnen worden door een premiejager.”

Hij doet een oproep om zijn familie te bevrijden en smeekt om hulp. “Ik schrijf voor mijn twee jonge zusjes, al sinds 2016 opgesloten. Het systeem ligt volledig plat en er is geen hoop om onze geliefden te bevrijden. Recentelijk is alles opnieuw geopend, hopelijk hebben we nu weer een kans. We hopen dat ons verhaal gehoord wordt en we eindelijk hulp kunnen krijgen. Door ons christelijk geloof, onze strijd tegen islamextremisme en ons streven naar rechtvaardigheid en de waarheid, zijn we het doelwit geworden van extremistisch islamgeweld en alle internationale organisaties lijken ons in de steek te laten. Mijn zusjes zijn Jennifer Pervaiz en Neelam Pervaiz, alhoewel de Mensenrechtenraad hen heeft gereduceerd tot cijfers, maar voor ons zijn ze meer dan cijfers.

Zijn eerste interview kunt u hier lezen.

“Radicale moslims willen me vermoorden omdat ik christelijk ben”