Na de ontploffing van een kampeerwagen in de Amerikaanse stad Nashville zijn er menselijke resten gevonden. Die komen volgens het FBI overeen met DNA-materiaal dat door onderzoekers meegenomen is uit de woning van de 63-jarige verdachte Anthony Q. Warner. Dat schrijft De Telegraaf.

Over het mogelijke motief wilde het FBI nog geen definitieve uitspraak doen. Amerikaanse media schrijven dat Warner onder meer tegen de komst van 5G zou zijn en ook andere complottheorieën aanhing.

De explosie, waar de dader op voorhand via een audiobandje voor had gewaarschuwd veroorzaakte een ravage in het centrum van de stad. Men gaat er nu van uit dat het een zelfmoordactie betreft.

Minstens drie mensen raakten daarbij gewond. Burgemeester John Cooper riep de noodtoestand uit, die blijft minstens tot en met zondag van kracht. In de wijk is ook een avondklok ingesteld.

De Amerikaanse staat Tennessee heeft intussen president Donald Trump om hulp gevraagd. „De huidige situatie is zo ernstig dat een effectieve aanpak de mogelijkheden van de staat te boven gaat”, schrijft de gouverneur van de staat, in een brief aan Trump.