De Europese Commissie wil dat de inreisverboden die verschillende EU-lidstaten hebben opgelegd aan het Verenigd Koninkrijk worden opgeheven.

“Hoewel het belangrijk is om snel tijdelijke voorzorgsmaatregelen te nemen om de verdere verspreiding van de nieuwe virusvariant te beperken en alle niet-essentiële reizen van en naar het Verenigd Koninkrijk moeten worden ontmoedigd, moeten essentiële reizen en de doorreis van passagiers worden vergemakkelijkt”, klinkt het in een verklaring.

“Vlieg- en treinverboden moeten worden opgeheven, aangezien het noodzakelijk is om te zorgen voor essentiële reizen en om verstoringen van de bevoorradingsketen te voorkomen”, luidt het verder.

Vrijstelling van voorschriften voor transportsector

De Commissie vindt dat reizigers uit het Verenigd Koninkrijk of de Europese Unie die op weg zijn naar hun thuisland moeten worden vrijgesteld van de belemmeringen, op voorwaarde dat ze een test ondergaan of in quarantaine gaan. Medisch personeel moet een test ondergaan, maar hoeft in quarantaine.

Werknemers in de transportsector moeten bovendien vrijgesteld worden van alle reisverboden, test- en quarantainevoorschriften. Indien er toch tests worden opgelegd, mogen deze niet leiden tot verstoringen.

1 REACTIE