Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert heeft op Twitter uitgehaald naar Bart De Wever en coalitiepartner N-VA. Hij reageert zo op de uitspraken van de N-VA-voorzitter in een interview met De Tijd. Daarin pleit De Wever voor een confederaal akkoord met de PS in 2024. “Zijn partij wordt veroordeeld tot een zijrol naast Vlaams Belang”, schrijft Lachaert op Twitter.

“Dat Bart de splitsing van het land in 2024 wil, is zijn goed recht”, opent Lachaert zijn tweet. “Technieken zoals fake news en lasterlijke aanvallen lijken echter zo goed op die van die andere oppositiepartij dat zijn partij veroordeeld wordt tot een zijrol naast Vlaams Belang. Wij werken intussen verder.”

(Lees verder onder de tweet.)

Het pleidooi voor een nieuwe staatshervorming van PS-voorzitter Paul Magnette kan wel op bijval rekenen bij de Open Vld-voorzitter. Eens met Paul Magnette. Brussel is een kosmopolitische stad die je niet meer bestuurt vanuit andere gemeenschappen. Een eigen deelstaat + lokaal niveau. Het zou efficiënter zijn. Ook opstap naar een betere structuur”, schrijft Lachaert op Twitter.