Bij een huiszoeking in Etterbeek deed de antibanditisme brigade van de politiezone Brussel-West een bijzondere vangst. Agenten vonden er vuurwapens, oorlogsmunitie, grote hoeveelheden drugs en bijna 150.000 euro cash. De hoofdverdachte kwam in het vizier van de speurders na sterke aanwijzingen dat de dader zichzelf verrijkte met de verkoop van verdovende middelen.

De verdachte bleek niet aan zijn proefstuk toe. Tijdens een huiszoeking bij de hoofdverdachte vonden de speurders in eerste instantie slechts een beperkte hoeveelheid drugs en cash geld. Maar een speciaal opgeleide speurhond ontdekte in de kelder van het pand een valse muur.

Toen de inspecteurs de wand openbraken troffen ze achter een betegelde wand vuurwapens, oorlogsmunitie, munitie voor handvuurwapens, drugs, geld, waardevolle spullen en documenten aan.

De totale drugsvangst was aanzienlijk 16,6 kg Hasj, 2,5 kg cocaïne, 1kg cannabis en 283 xtc-pillen. Er zijn ook 6 handvuurwapens, 7 laders voor oorlogswapens, gewone laders, een geluidsdemper en 1265 patronen voor uiteenlopende type wapens aangetroffen.

Hoofdverdachte leidde luxueus leven

De verdachte, was in het bezit van 146.525€ cash, een geldtelmachine, dure Rolex-horloges, juwelen, 6 luxe auto’s (o.a. Porsches, Audi, Abarth) en een moto. Alle aangetroffen goederen werden in beslaggenomen.

De hoofdverdachte is aangehouden en na verhoor onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Vier andere verdachten zijn kort van hun vrijheid beroofd maar zijn inmiddels terug vrijgelaten in afwachting van hun proces.