Van 4 jaar cel tot levenslang dat zijn de straffen die de Franse rechtbank vandaag uitsprak tegen enkele verdachten die terecht stonden voor medeplichtigheid aan de aanslagen begin 2015 op het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo en op een joodse supermarkt in Parijs. De drie hoofddaders van de radicaal islamitische terreur waren kort na de aanslagen door de politie doodgeschoten. Dat meldt De Telegraaf. 

Op de redactie van Charlie Hebdo vielen twaalf slachtoffers. In totaal vielen er zeventien doden te betreuren. Charlie Hebdo was destijds geviseerd omwille van de Mohammedcartoons die het blad had geplaatst.

Drie veroordeelden zijn nog steeds voortvluchtig en zijn bij verstek veroordeeld. Ali Riza Polat, tegen wie levenslang is geëist kreeg van de rechtbank dertig jaar. Mohamed Belhoucine, die niet op zijn proces verscheen kreeg wel levenslang.

Hayat Boumeddiene, de vrouw van Amedy Coulibaly is veroordeeld tot dertig jaar. Zij vluchtte intussen naar Syrië. Een broer van Belhoucine is als enige vrijgesproken. Hij was begin dit jaar wel al veroordeeld voor deelname aan een terroristische criminele organisatie.