Terwijl iedereen de mond vol heeft over coronamaatregelen en er overal strenge controles aangekondigd zijn, staan passagiers op elkaar gepakt in de terminal van de luchthaven van Charleroi. Dat blijkt uit een foto die circuleert op sociale media. 

De precieze datum waarop de foto is genomen is niet gekend. Maar marketingdirecteur Laurent Blanchart bevestigt dat de luchthaven deze maand drie keer zoveel reizigers als in november over de vloer krijgt.

Het voorbije weekend gingen 16.000 mensen via Brussels South Charleroi Airport op weg naar een vakantiebestemming. Vorig jaar lag dat aantal wel drie keer zo hoog met 37.000.

De luchthavendirectie zegt dat de directie erop voorzien was en dat de regels goed opgevolgd worden, maskers zijn verplicht, afstand tussen bubbels moet bewaard blijven”

Toch lijken de foto’s dat tegen te spreken. Volgens de luchthaven “moeten mensen hun verantwoordelijkheid dragen”. De luchthavenpolitie houdt een oogje in het zeil, maar “kan niet alles controleren”.

Viroloog Steven Van Gucht had gehoopt dat men de reizigersstromen beter zouden plannen. “Er circuleert er een nieuwe variant van het coronavirus. Het is niet de tijd om te gaan reizen.”, klinkt het bij Van Gucht

1 REACTIE