MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is trots op het feit dat liberalen en groenen de poging van N-VA en PS om een regering te vormen hebben getorpedeerd. Dat zegt in l’Invité op RTL INFO.

Even terugblikken naar de afgelopen zomer: na een lange lijdensweg bereikten preformateurs Paul Magnette (PS) en Bart De Wever (N-VA) een “historisch” akkoord. In de nota zaten zowel sociaaleconomische elementen die de PS tevreden moesten stemmen, als (zicht op) communautaire verwezenlijkingen voor de N-VA. 

Bouchez: “Trots dat we PS-N-VA-initiatief hebben geblokkeerd”

Dat alles was buiten Open Vld, MR, Groen en Ecolo gerekend. De groene en liberale partijen vonden elkaar en torpedeerden gezamenlijk de nota van Magnette en De Wever. In weerwil van wat Open Vld-voorzitter Egebert Lachaert beweerde, was de nota helemaal niet zo links als hij liet uitschijnen. Zijn partij wilde bovenal de zusterpartij MR niet lossen. De Franstalige liberalen huiverden bij de gedachte aan verdere regionaliseringen.

In l’Invité op RTL Info blikte MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez terug op de zomer. “We moeten de feiten erkennen: deze zomer hebben we met Open Vld, Ecolo, Groen het PS/N-VA-initiatief geblokkeerd”, zegt Bouchez. “Ik ben er trots op, want de toekomst van België ligt in zijn eenheid en niet in zijn verdeeldheid.”