MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft vanmiddag op Twitter scherp uitgehaald naar De Morgen redacteur Joël De Ceulaer. Die had de MR-voorzitter scherp bekritiseerd, in een door Bouchez niet gewaardeerde Tweet als reactie op  Fouad Gandoul. “Stop de cinema, Joël De Ceulaer, uw rol is om nuances uit te leggen. Niet om foute zaken te verspreiden.”

Gandoul bekritiseerde in enkele Tweets de stijl en het niveau van een uitspraak van sp.a. voorzitter Conner Rousseau. Die had het eerder deze week over zijn begrip voor jongeren die ernaar verlangden om nog eens een onbekende binnen te doen op een festival”.  

Over die uitspraak had Fouad Gandoul het volgende gezegd: Als ik moet kiezen tussen de infantiele communicatie van Rousseau en de ultra zie-mij-hier-staan strategie van een @GLBouchez dan toch liever die vd MR voorzitter. Voor of tegen, de man vervalt nooit in infantiele straattaal en gedraagt zich ook als voorzitter.”

Gandoul vervolgt zijn redenering: “Een voorzitter moet zichtbaar zijn én inhoudelijk sterk zijn. Rousseau mist het tweede. Bouchez is een geval apart. Bijzonder intelligente kerel die weet wat hij doet en risico’s neemt (soms te veel). Maar hij communiceert vooral volwassen en doeltreffend”

(lees verder onder deze tweet)

G.L. Bouchez: “Stop de cinema, Joël De Ceulaer, uw rol is om nuances uit te leggen. Niet om foute zaken te verspreiden”

De Ceulaer, doorgaans nooit verlegen om een scherpe mening op Twitter, behoudens wanneer hij het medium periodiek een tijdje verlaat was het oneens met Gandoul: “Ook op Bouchez verkijk je je volgens mij. Hij heeft deze pandemie nog altijd niet door.”

Bouchez, die mee in de discussie getagd was, reageerde prompt: “Stop de cinema, Joël De Ceulaer, uw rol is om nuances uit te leggen. Niet om foute zaken te verspreiden.”

Vervolgens kostte het De Ceulaer toch enige tijd om te reageren op Bouchez’ terechtwijzing, maar hij bleef bij zijn standpunt: “Mijn rol is om naar eer en geweten, in overeenstemming met bekende data, te zeggen wat er gezegd moet worden. Wie nu pleit voor versoepeling heeft de pandemie niet door.”

De MR-voorzitter onthield zich van verdere commentaar, maar collega Fouad Gandoul repliceerde, in het Frans: “Goed, sta me toe jullie de raad te geven dat een ernstige discussie tussen jullie beiden meer aangewezen zou zijn dan hier op Twitter wat te kibbelen.” 

Waarop De Ceulaer, enigszins verongelijkt antwoordt en het niet kan laten om gelijk nog even te sneren naar Bouchez: “Zeg je nu: ‘There was violence on both sides’- met permissie, maar dit is een asymmetrische discussie. Ik zeg waar het op staat, de heer Bouchez begint om zich heen te schoppen.”

“Dat doe ik niet Joël. Wilmès heeft zeker schuld aan de escalatie van de 2de golf door onverantwoorde versoepelingen door te voeren. Ik zeg niets meer dan dat op twitter zo een discussie voeren zinloos is en vooral geen impact heeft. Liever zag ik een one-on-one in De Morgen :-)”

Afwachten of de MR-voorzitter de komende weken of maanden zin zal hebben in een ‘one-on-one’ met De Ceulaer.