Moslimterroristen van Boko Haram hebben op kerst een kerk platgebrand in Nigeria. Daarbij kwamen zeker 7 mensen om het leven. Verschillende christenen, inclusief de pastoor, werden ontvoerd door de extremisten. De huizen in de omgeving werden ook geplunderd.

Het Nigeriaanse dorpje Pemi, met een christelijke meerderheid, werd kerst op bloeddorstige wijze ontnomen. Islamitische terroristen van de organisatie Boko Haram, die verbonden is met de Islamitische Staat, maakten snel een einde aan de feestelijkheden. De kerk werd afgebrand, huizen werden geplunderd en volgens een bron van CNN werden zeven mensen gedood en nog eens zeven ontvoerd, waaronder de pastoor. Het is mogelijk dat er nog meer slachtoffers zijn. De lokale autoriteiten hebben dat ook volgens VRT bevestigd.

Volgens ooggetuigen kwamen de terroristen toe op motorfietsen. Ze waren zwaar bewapend en openden onmiddellijk het vuur. De apotheek werd ook geplunderd, de medicijnvoorraad ging in vuur en vlam op. De aanslag vond plaats tijdens een kerstparade van een christelijke jongerenorganisatie. Het dorp bevindt zich 20 kilometer van Chibok. Chibok werd 6 jaar geleden ook het doelwit van Boko Haram. 300 schoolmeisjes werden ontvoerd uit de kostschool. 100 meisjes zijn nog steeds vermist.