Vanaf middernacht sluit België 24 uur de grenzen voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) gezegd in ‘De zevende dag’. Eerder legde Nederland ook al een vliegverbod op voor reizigers uit het VK. Aanleiding is een nieuwe, meer besmettelijke variant van het coronavirus die circuleert over het Kanaal.

Reizigers uit het Verenigd Koninkrijk, die met de trein of het vliegtuig komen, zullen België niet meer binnen kunnen. Het inreisverbod gaat in vanaf middernacht en zal voorlopig 24 uur duren. België neemt die “voorzorgsmaatregel” om de verspreiding van een meer besmettelijke virusvariant te voorkomen. Het wetenschappelijk overleg is nog volop aan de gang. “Er stellen zich nog heel veel vragen. We hebben daarover nog geen sluitend antwoord”, aldus De Croo.

In Nederland geldt sinds 6 uur vanochtend een verbod op vliegverkeer met passagiers vanuit het VK. Die maatregel is van kracht tot 1 januari. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) adviseerde de Nederlandse regering om de “eventuele introductie van deze virusstam vanuit het Verenigd Koninkrijk maximaal te beperken”