De Russische televisie ‘Russia 24’ was zoals we eerder al meldden getuige van de vaststellingen bij een Afrikaans lockdownfeestje. Ze volgden een patrouille van de politie van Brussel Zone Zuid met een cameraploeg. Toen een patrouille met twee vrouwelijke agenten een Afrikaans Lockdownfeestje ontdekte zijn de agentes daarbij bijzonder ruw en respectloos behandeld door de vluchtende Afrikaanse feestvierders.

SCEPTR bekeek voor u de reportage van Russia 24 en biedt u exclusief de beelden aan met Nederlandse ondertiteling. 

Bijzonder frappant is de brutale wijze waarop een van de verdachten in aanwezigheid van de Russische televisie op brutale wijze de schouders ophaalt en tegen de agenten zegt: “Het maakt mij niet uit. Ik betaal liever en geniet van mijn vrijheid”. 

Intussen vragen velen op sociale media zich af waarom een Russische cameraploeg de Brusselse politie volgde. Een gemiste kans voor onze lokale media om een échte kijk achter de schermen te bieden van wat er zich in Brussel afspeelt.