Gisterenavond omstreeks 20:00 lokale tijd werd de bevolking aan de grens van Chili en Argentinië opgeschrikt door een krachtige aardbeving. Het Amerikaans geologische instituut (USGS) meldt dat de aardbeving een magnitude van 6,3 bereikte.  

Het epicentrum van deze  aardbeving bevond zich ongeveer 76 kilometer ten westen van het Argentijnse San Antonio de los Cobres en 85 kilometer ten zuidoosten van het Chileense Socaire. Het is momenteel nog onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn en hoeveel schade er berokken is.

6,3 is een krachtige aardbeving. Meestal is er redelijk zware schade in gebieden die door zo een aardbeving worden getroffen. Bij zulke magnitudes ontstaan er vaak scheuren in de weg, storten zwakke gebouwen in, lopen andere gebouwen schade op, vallen er slachtoffers en aan kustgebieden kan die magnitude zelfs leiden tot tsunami’s.