In de Duitsland heeft vanmiddag een 51-jarige bestuurder met opzet verschillende mensen aangereden in een voetgangerszone in Trier. De dader is opgepakt. Bij de aanslag zijn vijf mensen, waaronder een negen maanden oude baby omgekomen.  Er vielen ook nog zo’n tiental gewonden, waaronder enkele zwaargewonden. Wat de man bezielde blijft voorlopig onduidelijk. Van religieuze of politieke motieven is volgens de politie geen sprake. De zaak wordt dan ook niet als terreuraanslag behandeld. Dat meldt VRT Nieuws.    

Aanvankelijk was sprake van twee doden. Intussen is de balans verder opgelopen. Er kwamen vijf mensen om onder wie een negen maanden oude baby. Daarnaast vielen er ook nog, afhankelijk van de bron, een vijftien tot dertig licht- en zwaargewonden.

“Huilende en schreeuwende mensen riepen in paniek om hulp vanuit de drukke winkelstraat waar de wagen, een Range Rover, allerlei mensen en stalletjes omver had gereden,” bericht ‘De Telegraaf‘. De bestuurder blijkt een 51-jarige Duitse man uit de buurt van Trier. Hij is kort na de feiten opgepakt en zijn SUV-voertuig is in beslag genomen. 

Geen elementen die wijzen op religieuze of politieke motieven

Dat de bestuurder met kwaad opzet en doelbewust te werk ging staat vast. De politie beschikt niet over elementen dat deze vreselijke daad zou ingegeven zijn door religieuze of politieke motieven. In zijn bloed werd 1,4 promille alcohol gevonden. De Duitse politie gaat na of mogelijke psychiatrische problemen de man hebben aangezet tot zijn daad.

De feiten doen terugdenken aan een aanslag uit 2016. Toen reed een Tunesische terrorist met een gestolen vrachtwagen in op de bomvolle kerstmarkt in Berlijn. Daarbij vielen ruim tien doden en vijftig gewonden.

Bekijk HIER de beelden van de arrestatie.