Er zijn opnieuw rellen uitgebroken in Portland. Portland werd eerder ook al maanden geteisterd door rellen van Black Lives Matter en Antifa. De stad heeft daarnaast ook beslissingen genomen zoals het verbod op traangas bij de politie.

Afgelopen nacht werden negen mensen gearresteerd nadat een manifestatie uitmondde tot rellen. Verschillende gebouwen werden verwoest en ramen van lokale zaken werden ingeslagen.

Twee verschillende groepen kwamen op twee verschillende plaatsen samen en marcheerden toen naar het centrum van Portland. Daar liep het toen mis. Er werden molotovcocktails en glazen flessen rondgesmeten en er is zelfs iemand gearresteerd met zware vuurwapens. De politie toont ook foto’s van andere inbeslaggenomen voorwerpen. Daartussen zit zeer krachtig vuurwerk, een haper en spuitverf.

Nationale Garde komt ter plaatse, Antifa gespot

De National Guard is gemobiliseerd om de politie bij te staan. “Leden van de Nationale Garde staan klaar om het volk onder controle te houden en zullen uitrijden samen met lokale politieteams. Ze hebben hun uniform wel gewoon aan,” klinkt het bij de politie. “De Nationale Garde zijn leden van onze gemeenschap en zullen ons helpen die gemeenschap te beschermen. Dit was geen gemakkelijke beslissing.”

Er verschenen video’s van relschoppers die winkels aan het vernielen zijn en Amerikaanse vlaggen in brand steken. Daarnaast kwam het tot zware confrontaties tussen de relschoppers en de ordediensten. Er worden borden opgehouden zoals “dood aan fascisme en het liberalisme die dit toelaat.” Het is dus aannemelijk dat Antifa aanwezig was tijdens de rellen. De extreemlinkse groepering was in de voorbije maanden ook zeer actief in de regio.