Dinsdagmiddag probeerden verschillende omstaanders een interventie van de politie tegen te houden in Jette. De politie wilde verschillende verdachten van een vermoedelijke drugsdeal oppakken toen plots een grote groep omstaanders dit probeerde te verhinderen. In totaal werd er zestien man gearresteerd.

“Onze ploegen werden dinsdagnamiddag opgeroepen voor een mogelijke drugdeal in de Jules Lahayestraat in Jette”, zegt Caroline Vervaet, woordvoerster van de politie Brussel West. “Toen ze ter plekke de verdachten wilden inrekenen, dook er een groep van een 15-tal personen op die dat fysiek wilden verhinderen.”

De ordediensten konden de groep uiteindelijk bijeendrijven aan een garagebox en daar zestien man arresteren. “Bij de interventie vielen geen gewonden maar er zijn wel processen-verbaal opgesteld voor slagen en verwondingen aan politieagenten.”

De verdachten werden allemaal overgebracht naar het politiecommissariaat voor een identiteitscontrole en zullen ter beschikking gesteld worden van het Brusselse parket. Ook de verdachten van de mogelijke drugsdeal werden gearresteerd en werden overgebracht naar het commissariaat.