Het verhaal van een jonge vrouw uit Kortrijk over partnergeweld gaat momenteel viraal op sociale media. Ellen werd twee jaar lang mishandeld door haar partner Ahmed E., onlangs zelfs op de dag dat haar vader begraven werd. Dat was de druppel voor de vrouw en ze besloot daarom nu haar verhaal te delen. Het Nieuwsblad sprak met haar

Twee jaar geleden leerde Ellen de man kennen, ze werd verliefd en ze begonnen een relatie. “Al na een paar weken heeft hij mij voor de eerste keer geslagen”, vertelt Ellen in Het Nieuwsblad. “Hij is daarna beginnen te huilen, zei dat het hem speet en dat hij mij nooit meer pijn zou doen. Maar telkens als ik hem vergaf, bleek dat voor hem een aanleiding om ergere dingen te doen.”

Tientallen keren in elkaar geslagen

Gedurende haar twee jaar lange relatie met Ahmed E. werd ze tientallen keren slachtoffer van zwaar zinloos geweld, met verschillende gekneusde ribben, verwondingen in haar gezicht en zelfs een messteek in haar voet tot gevolg. Ze deed daarvan telkens aangifte, maar onder druk van haar vriend trok ze die klachten steeds in. “Ik was misschien naïef, maar ik dacht dat ik hem kon redden”, stelt ze. “Ik had enkel nog hem, want hij isoleerde mij.”

Recent overleed de vader van Ellen, en zelfs na de uitvaart van haar vader kreeg Ellen klappen van Ahmed. “Na een banale ruzie over een Netflix-serie waarnaar hij zat te kijken, sloeg hij met zijn vuisten mijn hoofd tegen de stoel waarop ik zat. Ik rolde mij in een bolletje op de grond en hij begon te stampen.” Dat was voor haar de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Ze beëindigde de relatie en deelde haar verhaal op sociale media. 

“Ik doe dit niet om aandacht te krijgen”, benadrukt Ellen. “Maar zelfs de dag die in teken van mijn vader stond, heeft hij van mij afgenomen. Altijd zal ik me de begrafenis zo herinneren: als de dag dat ik weer slagen en stampen kreeg.” Ze hoopt dat ze door haar verhaal te delen ook andere vrouwen kan waarschuwen. “Want als het één keer gebeurt, zal het nog gebeuren. En enkel nog erger worden. Dus daarom: maak niet dezelfde fout als ik en stop er meteen mee.”

1 REACTIE