Een uitspraak van producer en dj Umi Defoort (24) veroorzaakte heel wat ophef op sociale media. Donderdagavond gaf hij in ‘De slimste mens’ zijn mening over K-pop, maar volgens de fans is hij verkeerd geïnformeerd. Na onderling overleg besloot Vier de uitspraak van Defoort uit de herhaling te knippen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

“Ik vind die gedachte achter K-pop eigenlijk heel lelijk. De K-popindustrie wordt gerund door drie labels die allemaal scholen hebben. Al die sterren worden vanaf hun negen, tien jaar opgeleid om een ster te worden. Op hun zeventiende gaan ze onder het mes, om helemaal herbouwd te worden. Allemaal. Al die leden van BTS zaten op zo’n school en zijn kunstmatig samengezet. Die muziek wordt ook niet door hen geschreven.”

Na zijn uitspraak over ‘Korean pop’ in ‘De slimste mens ter wereld’ krijgt Umi Defoort op sociale media heel wat kritiek over zich heen. De fans van het genre zeggen dat hij verkeerd geïnformeerd is. Ze laten het niet na om hem daarop te wijzen.

(Lees verder onder de tweets.)

“Hij staat nog steeds achter zijn uitspraak”

Door de vele reacties besloot Vier – in samenspraak met Defoort – om het fragment uit de herhalingen van de aflevering te knippen. “Hij staat nog steeds achter zijn uitspraak, maar een gesprek van een paar minuten heeft te veel ophef veroorzaakt”, reageert de zender.