Het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, SpaceX, heeft in samenwerking met de Amerikaanse overheid vier astronauten naar het ISS gestuurd. SpaceX is het eerste commerciële bedrijf dat astronauten de ruimte in schiet. Rond 5 uur ’s ochtends onze tijd bevestigde SpaceX via Twitter een succesvolle aankomst.

Het team zou eigenlijk eerst op zaterdag vertrekken, maar dat kon niet door de hevige wind. Het was te onveilig. Daarom werd de lancering een dag uitgesteld. De Amerikaanse astronauten, Victor Glover, Shannon Walker en Michael Hopkins, samen met de japanner Soichi Noguchi, schrijven hiermee geschiedenis als de eerste astronauten op een commerciële raket. Hun missie zal zes maanden duren. NASA lanceert al sinds 2011 niet meer zelf naar het ISS, omdat ze wilden focussen op de maan en Mars, maar met SpaceX zijn er alvast plannen om opnieuw raketten naar het ISS te sturen van Amerikaanse bodem.