Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) pleitte zondag voor een aanpassing van de wet van 1998 op de inlichtingendiensten. In de strijd tegen terrorisme wil hij de speurders van Staatsveiligheid toelaten om te infiltreren op sociale media. Dat zei hij bij RTL-TVI.

“De wet van 1998 biedt de mogelijkheid om een valse identiteit aan te nemen op sociale media, maar niet om berichten te ‘liken’. We willen de wet graag aanpassen om Staatsveiligheid meer hulpmiddelen te geven in de strijd tegen terrorisme.”

“Als we willen dat de infiltratie efficiënter is, moeten de agenten meer vrijheid van handelen hebben. In bepaalde gevallen moeten ze overtredingen kunnen begaan om het vertrouwen te winnen van potentiële terroristen”, zei Van Quickenborne zaterdag al in La Libre.

1 REACTIE