Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) verdedigt in Terzake de bouw van vervuilende gascentrales, die volgens haar nodig zijn om de transitie naar hernieuwbare energie te maken. Het wordt eerst erger voor het beter wordt”, zegt de minister.

Gisteren maakte minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) bekend dat België de EU-doestelling voor hernieuwbare energie in 2020 niet haalt. Het tekort moet worden ‘aangekocht’ in andere EU-landen die wel voldoende hernieuwbare stroom produceren. Daarnaast lekte uit dat Engie Electrabel van plan is om niet meer te investeren in zijn kerncentrales na 2025.

Van der Straeten: “Het wordt eerst erger voor het beter wordt”

Ondanks het tekort aan hernieuwbare energie en ondanks de geplande sluiting van de niet-vervuilende kerncentrales, verdedigt Van der Straeten in Terzake het voornemen om door te zetten met de bouw van vervuilende gascentrales. Volgens haar zijn die nodig om de transitie naar hernieuwbare energie te maken.

“Naar klimaatneutraliteit gaan is zoals verbouwen van je huis. Het wordt eerst erger voor het beter wordt”, zegt de minister in Terzake. “Je zit in het stof om nadien blij te zijn met de inspanning. De gascentrales zouden in elk geval nodig zijn geweest.”

1 REACTIE