‘Tientallen’ mensen zouden gegijzeld geweest zijn in het kantoor van gamingbedrijf Ubisoft in Montreal Canada. Althans dat meldde de Britse krant The Daily Telegraph op basis van berichten in een lokale krant. Het nieuws is ook overgenomen door diverse andere media. Echter, nu blijkt dat het ging om een soort oefening, waarbij de politie op voorhand op de hoogte was. 

De lokale krant The Journal Montreal meldde vrijdag dat de gijzelaars zich in het Ubisoft-kantoor bevonden. Sommige medewerkers zouden het het gebouw verlaten hebben. Maar anderen zochten hun toevlucht op een terras, aan de andere kant van branddeuren. Een gijzelaar meldde ook dat gijzelaars in vergaderzaal gebracht zijn. 

Nog anderen hadden zichzelf gebarricadeerd in een vergaderruimte. Op sociale media deden echter al snel geruchten de ronde dat het om een ‘vals alarm’ zou gaan. Desalniettemin is het gebouw wel geëvacueerd en kwam de politie massaal ter plaatse.

De politie van Montreal bevestigde ook zelf in een verklaring op Twitter dat ze hebben gereageerd op een alarmoproep en het gebied zijn binnengekomen om de situatie te verifiëren. Ook op video’s die circuleren van nieuwszenders in Montreal is te zien dat werknemers op het dak staan, met de ingang gebarricadeerd.

Intussen is duidelijk dat er niets aan de hand is, maar hebben diverse media de gijzeling wel al gebracht ‘alsof’ het echt gebeurd was. Maar als SCEPTR-lezer mag u op beide oren slapen. Bij ons leest u géén ‘Fake News’, enkel de harde feiten, zonder taboes.