Twee ‘getinte’ minderjarige tienermeisjes, vermoedelijk tussen de 14 en 16 jaar oud, hebben maandagmiddag een 26-jarige vrouw van haar fiets geschopt. Dat meldt De Telegraaf. De feiten gebeurden in de Minimastraat, in het Nederlandse Leeuwarden. 

De politie verspreidde een signalement van de verdachten: “De meisjes hebben allebei een tenger postuur, een bol gezicht en zwart opgestoken haar. Meisje 1 is licht getint, 1,60 tot 1,70 meter lang, droeg een zwart bomberjack met een witte bontkraag en een lichte broek. Het tweede meisje is donker getint, tussen de 1,70 en 1,80 meter lang en droeg een zwarte jas en een zwarte broek.”

De vrouw die door de meisjes is aangesproken fietste door, maar maakte vervolgens rechtsomkeert. Toen ze de meisjes aansprak op hun gedrag werkten ze de vrouw tegen de grond en schopten haar. Een jongen die toevallig voorbij kwam kon de vrouw uit de handen van de meisjes bevrijden.