Enkele terroristen hebben explosieven geplaatst in Jerusalem bij Kalandia en het Graf van Rachel. Eén van de explosieven ontplofte bij Kalandia toen net een auto passeerde, maar niemand raakte gewond en er is geen significante schade. De aanslagen zijn dus eigenlijk mislukt.

De grenspolitie heeft twee verdachten gearresteerd voor de explosieven bij Kalandia. Beide verdachten zijn minderjarig. Toen de politie het gebied probeerde te verlaten, werden ze bekogeld door Palestijnen. Het incident liep goed af en ook hier raakte niemand gewond. Het explosief bij het Graf van Rachel is nooit tot ontploffing gebracht. Iemand had de dader gezien, waardoor de politie snel kon ingrijpen. De dader werd opgepakt. Het gaat om een 18-jarige jongen uit Bethlehem.

Een persbericht in The Jerusalem Post zegt het volgende: “De grenspolitie is momenteel actief aan het werken om Jerusalem veiliger te maken en terroristen af te schrikken, terwijl de beveiliging in bepaalde plaatsen wordt opgetrokken, omdat op die plaatsen eerder al pogingen waren om burgers of veiligheidseenheden aan te vallen. De succesvolle operaties afgelopen weekend zijn het bewijs dat onze agenten vastberaden zijn. Ze zullen alles blijven doen wat ze kunnen om terroristen op te sporen en voor het gerecht te brengen.”