In een schriftelijke mededeling heeft de Republikeinse president Donald Trump gereageerd op de verkiezingsoverwinning van de Democraat Joe Biden. “Deze verkiezingen zijn nog lang niet voorbij”, klinkt het. “Ik ga niet rusten voor het Amerikaanse volk de eerlijke telling krijgt die ze verdienen.”

Nadat de Amerikaanse nieuwsmedia Joe Biden uitriepen tot president, stuurde Donald Trump een persmededeling de wereld in. “Deze verkiezingen zijn nog lang niet voorbij”, zegt Trump. “We weten allemaal dat Joe Biden zich haast om zo snel mogelijk te doen alsof hij de winnaar is en waarom zijn media-medestanders zo hard proberen om hem te helpen: ze willen niet dat de waarheid naar buiten komt.”

Volgens de president is er op grote schaal gefraudeerd en hebben de Democraten de verkiezing “gestolen”.

“Wat verstopt Biden voor ons?”

Biden wil dat er “stemmen geteld worden die frauduleus en gefabriceerd zijn of zijn uitgebracht door overleden kiezers”. “Alleen wie met iets fout bezig is zou waarnemers buiten de telbureaus houden en in de rechtbank hun toegang aanvechten”, klinkt het. “Wat verstopt Biden voor ons”, vraagt Trump zich af. “Ik ga niet rusten tot het Amerikaanse volk de eerlijke telling krijgt die ze verdienen en die de democratie verreist.”

Eerder vandaag eiste Trump de overwinning op via Twitter. “Ik heb deze verkiezing ruimschoots gewonnen”, schreef de president.