Het beleid van Twitter beschermt “nieuwswaardige individuen”. Dit betekent dat hun accounts niet verwijderd worden als ze de regels breken. Als Donald Trump het presidentschap verliest, zal deze “speciale behandeling” voor hem niet langer gelden. Dat bevestigde een woordvoerder van Twitter aan The Guardian.

Twitter bevestigde dat als Trump in januari het Witte Huis moet verlaten, hij niet langer een speciale behandeling als “nieuwswaardig individu” zal krijgen. Dit beleid is immers niet van toepassing op gewezen functionarissen. Zij moeten dezelfde regels volgen als iedereen. Als een tweet de regels breekt, zal Twitter deze verwijderen.

Het Twitterbeleid op vlak van nieuwswaardigheid beschermt de accounts van bepaalde personen, zoals functionarissen met meer dan 250.000 volgers. Twitter zal deze accounts niet verwijderen als ze de regels overtreden.

De sociaalnetwerksite plaatste de voorbije week waarschuwingen bij minstens twaalf tweets van president Trump. In deze berichten trok hij het democratische verloop van de verkiezingen in twijfel.