In het Californische Palm Springs veroorzaakt de terugkeer van een standbeeld van Marilyn Monroe heel wat ophef. Volgens tegenstanders is het beeld ‘seksistisch’, omdat het de filmster toont met opwaaiende rokken.

Het beeld ‘Forever Marilyn’ van Seward Johnson verbeeldt de actrice zoals in de film ‘The Seven Year Itch’ uit 1955. In de bewuste scène staat ze op een luchtrooster, waardoor haar jurk opwaait. Tussen 2012 en 2014 was het beeld al te bezichtigen in het stadscentrum en kon het op heel wat enthousiasme rekenen bij de vele toeristen.

Voor veel mensen uit de lokale kunstwereld is het beeld nu te ‘pikant’ geworden. De directeur van het Palm Springs Art Museum, waar het beeld zou verschijnen, vraagt zich af wat voor boodschap een “seksueel geladen en respectloos” beeld geeft. “Je komt uit het museum en het eerste dat je ziet is een 8 meter hoge Marilyn Monroe met haar achterkant bloot en in ondergoed. We hebben meer dan 100.000 scholieren die jaarlijks naar ons museum komen.”