Een man die vrijdag werd opgepakt, heeft bekend dat hij vorige week de Grieks-orthodoxe priester in Lyon neerschoot. De priester had een buitenechtelijke relatie met de vrouw van de dader. Dat schrijft onder meer De Morgen. Eerder vreesde men voor een terroristisch motief.

De dader opende het vuur toen de priester op 31 oktober zijn kerk aan het afsluiten was. Het slachtoffer raakte daarbij zwaargewond, maar ontwaakte woensdag uit zijn coma.

Na een verhoor van de priester, konden politie en justitie de dader snel opsporen. Het zou gaan om een 40-jarige man uit Georgië. “Hij is de echtgenoot van een vrouw die een verhouding had met het slachtoffer”, zo valt te lezen in een persbericht van de procureur. Bij de man thuis vonden agenten een wapen. Hij is bekend bij de politie voor illegaal wapenbezit en rijden zonder rijbewijs.