Bij een schiet- en steekpartij in Schaarbeek raakten zondagmiddag drie mensen gewond. Twee personen met schotwonden en een derde met steekwonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de feiten. “Vermoedelijk zijn ze gelinkt, maar de omstandigheden zijn nog erg onduidelijk”, klinkt het.

Zondagmiddag kreeg de lokale politie een oproep over een schietpartij. “Wat zich daar precies heeft afgespeeld weten we nog niet zeker”, zegt politiewoordvoerster Audrey Dereymaeker aan Het Laatste Nieuws. “Op sociale media staat dat het gaat om een afrekening tussen Roemeense mensen. Dat kunnen we nog niet bevestigen. We starten momenteel de verhoren om meer duidelijkheid te krijgen over de feiten.”

Verschillende personen werden meegenomen voor verhoor, maar het is nog niet duidelijk of het gaat om verdachten of getuigen. “Drie personen zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Twee met schotwonden, een iemand met steekwonden. Vermoedelijk aan elkaar gelinkt.”