Een aantal prominente tegenstanders van voormalig FvD-leider Thierry Baudet vertrekt bij de Nederlandse rechts-conservatieve partij. Annabel Nanninga, Joost Eerdmans, Nicki Pouw-Verweij en Eva Vlaardingerbroek verlaten Forum voor Democratie.

Aanvankelijk leek Baudet naar de uitgang geduwd te worden, maar nu geven juist zijn tegenstanders binnen de partij er de brui aan. “Het houdt hier op”, schrijft Annabel Nanninga op Twitter. “Een partij waar nazisme bescherming krijgt en opbouwende interne kritiek stelselmatig wordt afgestraft, is niet mijn partij. Wel ga ik met een schoon geweten verder in Senaat, gemeenteraad en Staten, voor de mensen die hun stem uitbrachten op het FvD-programma.”

Waar het een meerderheid van partijbestuur eerst de kant koos van het kamp-Nanniga, lijkt de situatie daar alweer zijn omgeslagen. “Hoewel we begrip hebben voor de lastige keuze waar het bestuur voor stond, betreuren wij het dat ze de handdoek in de ring hebben gegooid”, staat te lezen in de brief van de ontslagnemende partijleden.