dinsdag, mei 11, 2021
Thuis Culture War Medialand Proces Bart De Pauw op 14 januari: “Ik zal mij tot het...
Foto: Shutterstock/Facebook. Proces Bart De Pauw op 14 januari: "Ik zal mij tot het uiterste verweren"

Proces Bart De Pauw op 14 januari: “Ik zal mij tot het uiterste verweren”

2285
0
 

Het strafproces tegen Bart De Pauw begint op 14 januari voor de correctionele rechtbank van Mechelen. De Pauw staat er terecht op beschuldiging van belaging en elektronische overlast. In 2017 is de populaire programmamaker door een tiental vrouwen beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag.  Daarop beëindigde de VRT de samenwerking. De Pauw riskeert een boete tot 2.400 euro en een celstraf van 15 dagen tot 2 jaar.

Begin november 2017 bracht De Pauw zelf naar buiten dat de VRT de samenwerking met hem had stopgezet. Dat zou gebeurd zijn na klachten over grensoverschrijdend gedrag door verschillende vrouwen met wie hij had samengewerkt.

De Pauw heeft van bij aanvang ontkend dat er strafbare feiten zijn gepleegd en drong zelf aan op een proces. “Voor het eerst zal ik context kunnen geven bij al die aantijgingen. Ik zal mijn verantwoordelijkheid nemen als zou blijken dat ik ergens in de fout ben gegaan, maar ik zal mij tot het uiterste verweren waar er gelogen is of waar ik ten onrechte in een slecht daglicht ben gesteld”, zei hij daarover.

De vrouwen die De Pauw beschuldigen van ongepast gedrag lieten recent nog via hun advocate weten dat ze wilden dat “de aanvallen in de media” moesten stoppen.

VRT weigert schadevergoeding van 12 miljoen euro

Intussen betwist de VRT de ingebrekestelling die De Pauw enige tijd terug indiende. De openbare omroep moet De Pauw en zijn advocaat wel nog officieel op de hoogte brengen. De Pauw en zijn gezin eisten een schadevergoeding van 12 miljoen euro.

De ingebrekestelling van De Pauw staat eigenlijk los van het proces. De televisiemaker meent dat hij onterecht een enorm inkomensverlies heeft geleden en er bewust een “karaktermoord” op zijn persoon werd gepleegd.

Volgens De Pauw en zijn gezin blijkt uit het strafdossier dat de VRT de samenwerking  stop zette zonder enig bewijs. Hij stelt dat de klachten gebaseerd zijn op twee twijfelachtige meldingen over beweringen van meer dan tien jaar eerder

“De VRT betwist de integrale ingebrekestelling door Bart De Pauw”, liet VRT-woordvoerder Bob Vermeir weten aan Belga. “De rest is voer voor onze advocaten.” Door de weigering van de VRT komt er meer dan waarschijnlijk naast het strafproces ook nog een tweede zaak rond de schadeclaim. 

Pagina Niet Gevonden

Onze excuses, de pagina die u zocht, werd niet gevonden. Probeer opnieuw te zoeken of probeer een van de onderstaande links:

Laatste Artikels

Schrijf u hier in op de PALNWS nieuwsbrief!

Deze week in ‘t Pallieterke

Nieuws

Advertenties

Interview

Welkom Terug!

Meld hieronder aan

Maak Nieuwe Account!

Vul de velden onder in om te registreren

Herstel je wachtwoord

Geef je gebruikersnaam of e-mailadres in om je wachtwoord te herstellen.

Pagina niet gevonden - PAL NWS

Pagina Niet Gevonden

Onze excuses, de pagina die u zocht, werd niet gevonden. Probeer opnieuw te zoeken of probeer een van de onderstaande links:

Laatste Artikels

Schrijf u hier in op de PALNWS nieuwsbrief!

Deze week in ‘t Pallieterke

Nieuws

Advertenties

Interview

Welkom Terug!

Meld hieronder aan

Maak Nieuwe Account!

Vul de velden onder in om te registreren

Herstel je wachtwoord

Geef je gebruikersnaam of e-mailadres in om je wachtwoord te herstellen.