De Nederlandse politie is op zoek naar twee donkergetinte vrouwen die een bijzonder gewelddadige roofoverval pleegden op een 65-jarige hulpbehoevende man.  ‘Alles zat onder het bloed’, zo klinkt het bij de politie, die wegens de ernst van de zaak een opsporingsbericht liet verspreiden. 

De extreem gewelddadige feiten vonden plaats in een residentiële buurt, in de Aartshertogenlaan in Den Bosch, ongeveer een maand geleden, op 15 oktober. Het 65-jarige slachtoffer, dat alleen woont is hulpbehoevend en loopt met een rollator. Hij is in zijn eigen huis overvallen door de twee vrouwen die bijzonder driest en gewelddadig tekeer gingen.

Via een smoes praatten de twee vrouwen zichzelf naar binnen. Maar ze laten de man geen schijn van kans. Onmiddellijk schopten ze de rollator onder de man vandaan, waardoor die op de grond viel. Eens hij op de grond ligt, kan de kwetsbare man geen kant meer op en schoppen ze hem meermaals op het hoofd. Waarom de vrouwen de man zo ernstig mishandelden blijft onduidelijk. Het was duidelijk vooral om het geld te doen. Ze stelen zijn bankkaarten en halen geld af. 

“Toen lag ik op de grond en sloegen ze tegen mijn wenkbrauw. Die lag open. Ik zag helemaal blauw en paars.”

De man getuigde anoniem bij ‘Bureau Brabant’: “Toen lag ik op de grond en sloegen ze tegen mijn wenkbrauw. Die lag open. Ik zag helemaal blauw en paars.”

In het programma is te zien hoe het huis van de man volledig onder het bloed zit. Ze stelen de man zijn bankkaarten en laten hem zwaargewond achter. 

Het gaat om twee donkergetinte vrouwen. De eerste verdachte is zo’n 1,65 tot 1,70 meter lang. De tweede verdachte heeft een opvallend platte, grote neus en dreadlocks. Ze droeg een zwarte, gewatteerde jas. De andere vrouw is iets langer (1,70 tot 1,75 meter) en zo’n 25 tot 30 jaar oud. Een van de daders is gefilmd toen ze geld opnam met de pinpas van de man. De politie hoopt dat iemand haar herkent.