De Brusselse politie is gisteren voor de tweede dag op rij aangevallen in het Brusselse Jette. Eerst werd een politievoertuig bekogeld, daarna werden de agenten omsingeld. Afgelopen dagen werd de politie in Brussel dagelijks slachtoffer van geweld. 

Enkele dagen geleden eisten politievakbonden VSOA en NSPV nog maatregelen van de politiek tegen het toenemende geweld jegens de politie in Brussel. De dagen nadien lijkt het geweld tegen de Brusselse politie alleen maar toegenomen te zijn. Maandag werd de politie in de val gelokt in Anderlecht en dinsdag werd de politie aangevallen toen ze een drugsdealer wilden arresteren in Jette.

Woensdagavond werd de Brusselse politie opnieuw aangevallen in Jette. Omstreeks 21u werd een voertuig van de politie zonder enige aanleiding bekogeld met een kasseisteen. De agenten maakten rechtsomkeer en slaagden erin twee jongemannen die de kassei hadden gegooid in te halen. Vervolgens werd de politie aangevallen. 

“Toen onze mensen de jongen wilden oppakken, werden ze omsingeld door een groep van een 15-tal jongeren die de arrestatie wilden verhinderen”, aldus Caroline Vervaet, woordvoerster van de politie Brussel West, aan HLN. “Ze hebben de agenten geduwd en hen proberen wegtrekken. De agenten raakten niet gewond maar toen ze wilden wegrijden met hun arrestant, werd hun voertuig opnieuw bekogeld met stenen. Dat voertuig raakte beschadigd.”

De jongeman werd opgepakt en verhoord, waarna hij ter beschikking werd gesteld van het Brusselse parket. Het is niet duidelijk of hij inmiddels is vrijgelaten.