In het Brusselse Jette is dinsdag opnieuw een politiepatrouille aangevallen nadat ze drugsdealers betrapten en wilden controleren. Een groep van een 15-tal jongemannen omsingelde de agenten. “Gelukkig waren er snel twee andere ploegen ter plaatse en konden de jongeren bij elkaar worden gedreven”, klinkt het. 

Dinsdagnamiddag kreeg de politiezone Brussel-West een oproep van voorbijgangers die een drugsdeal zagen gebeuren in Jette. De politie ging meteen ter plaatse en trof er inderdaad drugsdealers aan. De agenten wilden overgaan tot een identiteitscontrole en de verdachten arresteren, maar omstaanders probeerden dat te verhinderen. 

Een groep van zo’n 15 jongemannen omsingelde de agenten en begon hen te bedreigen. “Er was sprake van weerspannigheid en agressie”, aldus Caroline Vervaet van politiezone Brussel-West aan VRT NWS. “Gelukkig waren er snel twee andere ploegen ter plaatse en konden de jongeren bij elkaar worden gedreven. Op die manier konden we de situatie onder controle krijgen. Even later kregen we bijstand van de politiezone Brussel-Hoofdstad Elsene en de federale politie.”

Uiteindelijk werden 16 personen opgepakt en verhoord. “Er zullen pv’s worden opgemaakt voor slagen en verwondingen en voor het overtreden van de coronamaatregelen.” Ook de drugsdealers werden opgepakt. 

Enkele dagen geleden pleitte de politievakbonden nog voor maatregelen van de politiek tegen het toenemende geweld tegen de politie in Brussel. Politievakbond VSOA plaatste beelden op sociale media waarop te zien was hoe de politie rake klappen en schoppen kreeg. Drie agenten raakten daar toen bij gewond.