De Brusselse politie is maandagavond in de val gelokt door een groep van een 50-tal jongeren en vervolgens aangevallen. Dat meldt Bruzz. De politievakbond eiste enkele dagen geleden maatregelen tegen het toenemende geweld jegens de politie, maar het geweld lijkt de dagen nadien alleen maar toegenomen te zijn. 

De feiten speelden zich maandagavond af in het Anderlechtse Kuregem, maar raakten pas woensdagavond bekend toen korpschef Jurgen De Landsheer de feiten uit de doeken deed in VRT-programma De Afspraak. Kuregem staat gekend als probleemwijk, zo werd er vorig jaar een VRT-ploeg bekogeld met stenen en wordt de politie er vaker slachtoffer van geweld

Maandag werd de politie bewust in de val gelokt. “Er was zogezegd een gevecht tussen twee personen”, aldus De Landsheer. “Bij aankomst was er niets meer te zien behalve een groep van een vijftigtal jongeren die zich ondertussen had gevormd en onze tussenkomst duidelijk niet wist te appreciëren. Toen de patrouille wilde vertrekken, werd er een middelgrote steen tegen de achterruit gekegeld. Niemand raakte gewond, maar de achterruit was wel beschadigd.”

Naar alle waarschijnlijkheid was de oproep over een vechtpartij vals. De politie is daar ook van overtuigd. “Ook omdat we het initiële slachtoffer dat ons opbelde nadien niet meer konden bereiken.”

Geweld tegen politie in Brussel 

Enkele dagen geleden eisten politievakbonden VSOA en NSPV nog maatregelen van de politiek tegen het toenemende geweld jegens de politie in Brussel. De dagen nadien lijkt het geweld tegen de Brusselse politie alleen maar toegenomen te zijn. De voorbije dagen werd de politie in Brussel elke dag slachtoffer van geweld.