In Brussel zijn zaterdag drie agenten gewond geraakt nadat de politie belaagd werd door een grote groep allochtone jongeren. De politievakbond is het geweld tegen de politie beu en eist maatregelen. “Het loopt de spuigaten uit. Het gaat om enkele bendes die denken de macht te kunnen over te nemen in bepaalde wijken. De overheid moet nu ingrijpen”, klinkt het.

Zaterdagnamiddag omstreeks 17u wilde de Brusselse politie een jongeman controleren in kader van de coronamaatregelen. “Onze agenten wilden de identiteit van een man controleren”, aldus politiewoordvoerder Olivier Slosse in Het Nieuwsblad. “De man verzette zich daartegen, waarop onze agenten hem probeerden op te pakken. Een aantal omstaanders heeft dat proberen te verhinderen. Daarbij werden er trappen en slagen uitgedeeld aan onze agenten.”

Op videobeelden, die onder meer gedeeld werden door politievakbond VSOA, is inderdaad te zien dat de agenten rake klappen krijgen. Daarbij raakten uiteindelijk drie agenten gewond. Opnieuw zwaar geweld tegen de politie dus en enkele gewonde agenten. Voor de politievakbond is de maat vol, daarom deelden ze de beelden zelf op sociale media.Dit is het respect voor de coronaregels en de politiediensten in Brussel. Hoe ver staat het met de nultolerantie voor geweld tegen politie Vincent Van Quickenborne en Annelies Verlinden?”

Vincent Houssin, ondervoorzitter van politievakbond VSOA, eist acties van de politiek. “Dit kan zo niet verder”, klinkt het. “Het loopt de spuigaten uit. Het gaat om enkele bendes die denken de macht te kunnen over te nemen in bepaalde wijken. De overheid moet nu ingrijpen.”

1 REACTIE

  1. De drie verdachten werden reeds vrijgelaten! De politie wordt hier in het gezicht uitgelachen.
    Wie was er ook al weer burgemeester in Elsene. Juist ja, ECOLO, een links bewind: Christos Doulkeridis.
    En ook de schepen van jeugd en “sociale integratie en verbroedering” Bea Diallo, van de PS natuurlijk.
    Deze overheid zal wellicht niet ingrijpen tegen hun eigen “kiespubliek”.
    Laat de boel maar lekker verder verrotten en verpauperen.